torstai 27. lokakuuta 2011

Tutustu vähintään kahteen julkiseen some-sovellukseen, joissa voidaan käsitellä kuvaa ja ääntä.Esittele ja perustele valintasi. Pohdi käyttöä nimenomaan työelämän näkökulmasta. Jos kokeilit sovellusten käyttämistä, kerro, millaista oli. Ensimmäiseksi tulee mieleen youtube ja rutube jotka molemmat käsittelevät samaa asiaa eli sinne on mahdollista ladata videoita, kuvia ja äänitallenteita. Työelämässä tätä voi hyödyntää sillä tavalla että hakisi ohjeita johonkin näiltä sivustoilta. Molempiin täytyy luoda käyttäjätunnukset ja sitten on helppoa ladata sinne kuva-,ääni- ja videomateriaalia. Tietysti sama voi tehdä facebookissa eli voi viitata youtubeen tai ladata sinne omia kuvia tai äänitallenteita. Youtuben ja rutuben hyöty on se että työnataja tai jokin muu voi tallentaa sinne oman ohjeen tai tärkeän tiedotteen ja sen voi sitten linkkinä jakaa työntekijoiden keskeen. Skype on myös hyödyllinen siinä jos käyttää videoneuvotteluita. http://multikspultik.rutube.ru/ - liitetty uusi video rutubesta

6 kommenttia:

  1. Rutube on minulle uusi tuttavuus. Kerro vähän tarkemmin rutubesta. Onko se venäläinen vastine YouTubelle kuten nimestä voisi päätellä.

    VastaaPoista
  2. Siis eihän näiden perässä pysy mitenkään! Välillä tuntuu, että lapsenikin ovat paremmin jyvällä eri työvälineistä kuin minä. No, he ovatkin z-sukupolvea.

    Rutubesta kannattaa tosiaan kirjoittaa pari riviä enemmän.

    VastaaPoista
  3. Kyllä rutube.ru on venäläinen vastine youtubelle eli Outi on ymmärtänyt oikein eli sinne voi ladata videoita, kuvia yms. enemmäkseen videoita ja musiikkia. Jotta voisi ladata sinne videoita yms. niin sinne täytyy rekisteröidä samalla tavalla kuin youtubelle ja voi myös luoda soittolistoja ja kommentoida muiden videot, kuvat yms. Noin!

    VastaaPoista
  4. Sinähän voisit kokeilla rutubesta jonkun videon liittämistä blogiisi.

    VastaaPoista
  5. Moi Outi! Osasitko neuvoa minua miten teen sen, kun en oikein löytänyt...Kiitos etukäteen! T:Katja

    VastaaPoista
  6. http://rutube.ru/tracks/1618163.html?v=dbe3c732a52abae90401f3d07c49a37d

    VastaaPoista